School Blog

Hela 99 % av föräldrarna vid vår skola rekommenderar Engelska Skolan till andra

Dear reader,

I samband med Principal´s Conference förra veckan delades ett antal utmärkelser ut och Internationella Engelska Skolan Karlstad fick då motta priset för "Best School Overall According To Parents" vilket vi är oerhört stolta över. Tillsammans med några elever i årskurs 8 nedan togs ett fotografi av både stolta elever och en stolt och tacksam rektor.

Jag vill å mina egna och hela skolans vägnar tacka för er visade uppskattning bästa föräldrar. Ert stöd, era tankar och idéer och ert alltid så synliga engagemang hjälper oss i att utveckla vår skola till vad den är idag.
Hela 99 % av föräldrarna vid skolan rekommenderar oss till andra de talar med visar det sig i våra föräldraenkäter. En mycket hög siffra som vi delar med två andra skolor i koncernen vilken dessutom förhoppningsvis kan utvecklas till att bli 100 %.

Thanks parents for all your support
Best wishes and  have a good day
Mr Dahlin
Principal

 

 

From the Principal

The third week in school after the summer holiday

Dear reader,

The school year 2017-2018 has now begun and our fantastic institution is filled with 827 students and 73 staff members. Everything is back to normal routines again. It feels great !

The other day I spoke to one of our completely new students, I asked how she felt after joining our school in August. She reflected for a moment and told me that she was thrilled and very pleased with her first two weeks. She told me that she had already a lot of new friends, she has found our school culture very welcoming and inclusive.  The ethos in terms of having a calm and safe learning environment was also something she mentioned in our conversation, something that she lacked at her previous school. Naturally she welcomed the English speaking environment. I could really see her happy eyes and the feeling of being comfortable. Naturally this warms a Principal´s heart and a human´s heart. I can only thank our school with its staff and students overall who obviuously create this great atmosphere where both "old" and new students feel seen and respected.

Well, this was just a small but very important moment from a very normal school day at Internationella Engelska Skolan Karlstad - I hope there will be more of these days of course. It´s actually up to all of us to work on that on a daily basis and in everthing we do.

Thanks for reading my blogg - have a great day !

All the best

Mr Dahlin
Principal

From the Principal

Welcome back to School

Dear Reader,

Jag vet inte om jag skall säga välkommen tillbaka till skolan till er som läser min blogg, dock är det inte nödvändigtvis helt fel med tanke på ert visade intresse för vår skola. Vi lägger nu mer och mer av sommaren bakom oss och höstterminen 2017 har börjat. Eleverna har i skrivande stund, allelees strax, avslutat sin första skoldag och allt har börjat väldigt fint, lugnt och harmoniskt på alla sätt och vis.

Vi har berikats med 120 nya elever i årskurs 4, ett 45-tal i årskurs 6 i och med en helt ny klass och ett antal ströelever i olika årsgrupper som visat intresse utifrån det faktum att vi kunnat erbjuda dem en plats.

Jag har sagt det förr - en skola utan elever och medarbetare är bara en byggnad och ingen skola. I och med idag är det mer än byggnad på 8000kvm - det är en skola eftersom skolans alla 73 medarbetare och 825 elever är på plats.

Med dessa rader vill jag hälsa alla varmt välkomna till det akademiska året 2017 - 2018 och på återseende i min blogg.
Självfallet framför jag ett särskilt och lite extra välkommen till alla våra helt nya elever.

All the best

Mr Dahlin

Principal

From the Principal

Vi börjar sakta förbereda oss inför skolstart nu.

Dear reader,

Ja, tiden går som vanligt fort och märkligt nog så börjar det sakta men säkert vara dags för terminsstart - åtminstone för oss som leder skolan och nästa vecka för övriga medarbetare. Vi märker att de nyrekryterade lärarna från de angloamerikanska geografierna nu börjar anlända till Sverige och Karlstad i och för deras introduktionsstart den 9:e augusti. Då har de tre egna dagar med skolans ledning för att gå på djupet med somligt och för att sedan arbeta tillsammans med alla övriga och mer erfarna kollegor med start den 14:e augusti. Det känns både spännande och stimulerande att möta dem alla - både de alldeles nya och deras tankar och idéer och de "äldre" med deras upparbetade och genomtänkta reflektioner och nu komma igång med planeringen av vår start den 23:e augusti.

Tänk att om några veckor så är skolan igång igen, full av elever och medarbetare och det är som brukar igen !
To all of you new colleagues from other countries and from Sweden and to you more experienced colleagues - welcome back next week !

Thanks for reading my blogg - "see you soon" again ! 

All the best

Mr Dahlin
Principal

From the Principal

Trevliga möten med elever och föräldrar i sommar

Dear reader

Jag hoppas att du som läsare har en fin och avkopplande sommar och njuter av stunderna. Nedan några rader från mig i min roll som Engelska Skolans rektor, precis som jag brukar göra då det är sommarlov. Sommaren har onekligen visat sig med olika typer av väder. Sol, regn, värme, kyla, blåst och stundtals högsommar. Klassisk och traditionell svensk sommar kallas det väl. Med sommar följer också ledighet, avkoppling och alternativa aktiviteter med nära och kära och jag hoppas som sagt att du kan njuta av den.

Som alltid då jag reser i Sverige med min familj, träffar jag någon elev eller förälder. Så också denna sommar då jag befann mig i Västervik på en tennistävling med min son. En fantastisk sommarstad för övrigt. En röst ropar plötsligt " Mr Dahlin, Mr Dahlin - här borta är jag ". Jag söker med ögonen och finner till slut en elev i årskurs 6 som besöker staden med sina föräldrar. Jag blir så uppriktigt glad över kontakten och att eleverna vill hälsa på mig. Det är ju inte alltid så ...
Vi pratar en liten stund och jag önskar dem allt gott och vi går alla vidare till vårt. Ett kärt återseende dock.

Beteendet präglas sannolikt av det vi på Engelska Skolan arbetar med i vardagen - ett vänligt bemötande och en trevlig ton mellan människor. Det ligger dessutom i skolans fostransuppdrag. De flesta elever lever detta mycket bra, kanske dock inte alla men jag kan försäkra er en sak - vi arbetar hårt och aktivt med det oavsett vem det rör sig om. Det är ju olika vilken bild man har av detta med trevligt bemötande och vänlighet men onekligen skapar det något gott i luften när det lyckas. Visst är det så ?

Jag önskar er alla en fortsatt fin sommar, det är fortsatt fyra veckor kvar på sommarlovet så njut av de goda stunderna.

All the best
Mr Dahlin
Principal 

Pages