School Blog

From the Principal

Trevliga möten med elever och föräldrar i sommar

Dear reader

Jag hoppas att du som läsare har en fin och avkopplande sommar och njuter av stunderna. Nedan några rader från mig i min roll som Engelska Skolans rektor, precis som jag brukar göra då det är sommarlov. Sommaren har onekligen visat sig med olika typer av väder. Sol, regn, värme, kyla, blåst och stundtals högsommar. Klassisk och traditionell svensk sommar kallas det väl. Med sommar följer också ledighet, avkoppling och alternativa aktiviteter med nära och kära och jag hoppas som sagt att du kan njuta av den.

Som alltid då jag reser i Sverige med min familj, träffar jag någon elev eller förälder. Så också denna sommar då jag befann mig i Västervik på en tennistävling med min son. En fantastisk sommarstad för övrigt. En röst ropar plötsligt " Mr Dahlin, Mr Dahlin - här borta är jag ". Jag söker med ögonen och finner till slut en elev i årskurs 6 som besöker staden med sina föräldrar. Jag blir så uppriktigt glad över kontakten och att eleverna vill hälsa på mig. Det är ju inte alltid så ...
Vi pratar en liten stund och jag önskar dem allt gott och vi går alla vidare till vårt. Ett kärt återseende dock.

Beteendet präglas sannolikt av det vi på Engelska Skolan arbetar med i vardagen - ett vänligt bemötande och en trevlig ton mellan människor. Det ligger dessutom i skolans fostransuppdrag. De flesta elever lever detta mycket bra, kanske dock inte alla men jag kan försäkra er en sak - vi arbetar hårt och aktivt med det oavsett vem det rör sig om. Det är ju olika vilken bild man har av detta med trevligt bemötande och vänlighet men onekligen skapar det något gott i luften när det lyckas. Visst är det så ?

Jag önskar er alla en fortsatt fin sommar, det är fortsatt fyra veckor kvar på sommarlovet så njut av de goda stunderna.

All the best
Mr Dahlin
Principal 

From the Principal

Internationella Engelska Skolan Karlstad utan anmärkningar - ett helt rent protokoll från Skolinspektionen

Dear reader,

Under den gångna året har Statens Skolinspektion genomfört inspektioner på koncernens samtliga skolor och i Karlstad skedde inspektionen den 30 maj. Det är en mycket komplex och rigorös genomlysning av skolans verksamhet inom ramen för områdena stöd, studiero, ledning och styrning av skolan.

Det visar sig dock att skolans verksamhet genomgått inspektion utan några som helst anmärkningar vilket får betraktas som ett mycket bra tecken på att skolan lever och följer lag och instruktioner samt övriga styrdokument.

Nämnas bör att den inspektion som genomfördes 2013/2014 också stängdes utan anmärkningar.

Vänligen se länken till det formella protokollet nedan: 

https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=3cf18aaaad&view=att&th=15cc603...

Vi är mycket stolta över protokollet och kan konstatera att samverkan mellan elever, lärare, övriga medarbetare, föräldrar och ledning fungerar mycket bra. Det är trots allt god samverkan som är grund för bra kvalitet i skolan.

Please enjoy the summer

All the best

Mr Dahlin
Principal

From the Principal

Please enjoy the summer holiday

Dear reader,

Så är det akademiska året 2016-2017 ett kapitel i boken som vi kan stänga, vi kan blicka tillbaka på ett fint år med engagerat skolarbete från både medarbetares och elevers sida, icke att förglömma vårdnadshavarnas insatser med att stödja sina ungdomar.

Stämningen har varit mycket god bland eleverna, något som också syns i de genomförda enkäterna. Nöjsamheten med vår skola från både elevers och föräldrars sida är mycket hög och vi kan åter igen konstatera att 99% av föräldrarna skulle rekommendera vår skola till vänner och bekanta. Sama höga nivå ser vi på parametrar som tillfredsställelsen över den pedagogiska verksamheten från lärarna, stödet eleverna får, hemarbete, vår lunchverksamhet, engagemang från mentorerna, studiero och säkerhet samt synen på skolans ledning i stort. Vi är både stolta och glada över dessa uttryck i enkäterna men som vanligt handlar det om ett lagarbete där alla tar sin del av ansvaret. På så vis blir vår skola en fin institution och är något som gör stort skillnad bland hela 820 elever. 

Nu när vi kan lämna vår Graduation Day bakom oss, som dessutom i sig, var en lyckad företällning med cirka 2400 besökare på plats i två omgångar, ser vi givetvis fram emot en skön och avkopplande sommar med god och trivsam samvaro med både nära och vänner. Efter hårt arbete är det på plats med lite avkoppling och andra aktiviteter, något som alla vid Engelska Skolan gjort sig förtjänta av.

Thanks all for a great academic year 2016-2017, please have a wonderful summer holiday and just have a good time and don´t forget sometimes, to just do nothing and enjoy the momentum.

I will keep you posted about what is going on at IES Karlstad during the summer, even if it´s not that intense.
Thanks for reading my blogg and "talk" soon again.

Best wishes

Mr Dahlin
Principal

From the Principal

Engelska Skolans stora parkering - en härlig start på dagen !

Dear reader,

Till vår skola kommer väldigt många elever genom att deras föräldrar skjutsar dem med bil. De landar då på den stora parkeringen nedanför Engelska Skolan. På den platsen har det stundtals varit lite rörigt eftersom föräldar ofta är lite stressade på morgonen och då tar de små "genvägar". Då kan det uppstå lite mindre bra situationer vilka jag ibland försöker komma till rätta med genom att stå där, visa vilken väg man kan köra och lite grann vara - "parkeringsplatsens morgonguide". Även Mr Tucek brukar stå där och hjälpa till.

Det har blivit bättre och ibland är det faktiskt riktigt bra. För min egen del är detta en mycket trevlig stund då jag träffar både föräldrar och elever som hoppar ur bilarna. Jag upplever att föräldrarna uppskattar att skolan gör vad den kan för att hjälpa till och det är dessutom mycket trivsamt att få ett glatt och uppskattande tillrop eller ett leende från er föräldrar. Senast i morse var det en pappa som drog ned fönstret och ropade " det har faktiskt blivit lite bättre, tack för att ni bryr er Mr Dahlin. Några uppskattade ord vill jag säga och detta är inter första gången.

Låt oss fortsätta skapa en god morgon och tack alla för ett ni hjälper till att skapa en vettig parkeringsmiljö på Engelska Skolan.
Ja, detta var åter igen en liten del av min vardag på Engelska Skolan, en miljö som gör skillnad för 820 elever och 71 medarbetare.

Thanks for reading my blogg and enjoy your day

All the best

Mr Dahlin
Principal

Pages