Lunch i skolan

Lunchen

Lunchen vid Engelska Skolan i Karlstad är ett viktigt inslag i skoldagen. Då skall eleverna, oavsett tid då de äter lunch, känna en stunds avkoppling, trivsam samvaro vid matbordet och bland klasskamraterna samt en stund av återhämtning. Pedagoger och övriga medarbetare vid skolan äter lunch med eleverna varje dag och vi manar till en lugn och och samtalsvänlig atmosfär i vår matsal. 
Vi serverar dagligen två lunchrätter och alltid en vegetarisk rätt, vi erbjuder en stor salladsbuffé samt rikligt med knäckebörd till vilket serveras olika sorters smör. Som dryck serveras mjölk och vatten. Då matsalen är en avkopplingens plats värnar vi självfallet också om ordning och reda och eleverna äger själva ansvaret att torka av borden, skjuta in sina stolar och i stort tillse att "deras matsal" ser trevlig ut.

Matråd

Engelska Skolans matråd sammanträder två till tre gånger per termin tillsammans med skolans rektor Mr Tucek. Rådet består av elever från olika årskurser, skolans kökschef, skolans sjuksköterska och som sagt - rektor vid skolan. 
På agendan återfinns matkvalitet, uppmärksamhet på allergier, tillredning av skolans lunch, miljön som sådan, speciella önskemål av mat och innehållet på lunchbuffén.

Mr Ekbåge and Ms Bergman Lloyd